Öz Kevser Vakfı olarak Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Gençlik Yürüyüşüne katılım sağladık.

15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen anma programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın hazır bulundu.

Anlamlı yürüyüşte gençler, 300 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı taşıdı her yaştan yüzlerce insan, demokrasi şehitleri için Edirnekapı Şehitliği’ne yürüdü ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte duygu dolu anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk durağı Edirnekapı’daki 15 Temmuz şehitliği oldu. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehitlerin mezarı başında Kuran okudu ve dua etti.

Edirnekapı şehitliğinde edilen duaların ardından kortej, aynı güzergahtan geri dönerek Eyüp Sultan Camii Meydanı’na ulaştı. Burada şehitler için edilen duaların ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Milli marşın okunmasıyla program son buldu.